Tuesday, October 30, 2018

αγαμεμνων μακρης

ραδιο αρβυλα 2015 παπανδρεου
αγαμεμνων μακρης

Ο κ. Δασκαλάκης, απαντώντας στην ερώτηση ποια είναι τα πλεονεκτήματα του BCA College σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τονίζει: «Το BCA College είναι ένα από τα παλαιότερα κολλέγια της Ελλάδας. Φέτος είναι το 45ο έτος λειτουργίας του και ήταν ένα κολλέγιο που δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε τότε στην αγορά, σε σπουδές marketing, ναυτιλιακών και ξενοδοχειακού management. Τις ίδιες ειδικότητες που προσφέραμε προ 45 ετών, τις προσφέρουμε και σήμερα. Θεωρούμε ότι αυτές είναι οι ειδικότητες που η Ελλάδα έχει και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση. Άρα οι σπουδές αυτές είναι που εξασφαλίζουν το γεγονός ότι έχουμε 85% απορροφητικότητα στους αποφοίτους μας. Τα προγράμματα σπουδών είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο, ώστε σε αυτές τις ειδικότητες να μπορούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατότητες απορρόφησης στην αγορά».


Σχετικά με το ποιος είναι η σημασία που έχουν τα πτυχία των κολλεγίων στην αγορά εργασίας, ο κ. Δασκαλάκης απαντά ότι «τα καλύτερα κολλέγια είναι, ουσιαστικά, παραρτήματα των βρετανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι δίνουν ακριβώς το ίδιο πτυχίο με αυτό που θα έπαιρνε κάποιος αν σπούδαζε στη Μεγάλη Βρετανία. Άρα, τα πτυχία μας είναι τόσο σημαντικά στην αγορά εργασίας, όσο σημαντικό είναι να έχει κάποιος τίτλο σπουδών βρετανικού πανεπιστημίου.


Επίσης, επειδή έχουμε αυτήν τη συνεργασία με τα βρετανικά πανεπιστήμια, έχουμε την ευχέρεια να αλλάζουμε κάθε χρόνο τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε η ύλη που διδάσκεται να είναι κοντά στις συνθήκες και στις ανάγκες της αγοράς. Αυτό, άλλωστε είναι και το πιο σημαντικό: η σύνδεση με την αγορά εργασίας».


bcaCollege


τα ρασα δεν κανουν τον παπα αγγλικα

Ο κ. Δασκαλάκης υποστηρίζει ότι η χώρα μας θα μπορούσε να κάνει την εκπαίδευση εξαγώγιμο προϊόν και να μπορέσει να προσελκύσει φοιτητές από άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου: «η χώρα μας σε κάποια πράγματα είναι πολύ εσωστρεφής. Μην κοιτάτε που έχουμε, πλέον, 30.000.000 τουρίστες. Δεν κοιτάμε όσο θα έπρεπε τον τομέα των εξαγωγών κι ένας από τους τομείς που δεν έχουμε καθόλου κοιτάξει είναι η παιδεία. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την παιδεία. Το λύκειο, το πανεπιστήμιο, όλη η έννοια της εκπαίδευσης γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.


Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, η Ελλάδα να είναι από τις νούμερο ένα χώρες στον κόσμο προσέλκυσης ξένων φοιτητών; Δεν το έχουμε προσπαθήσει. Η Κύπρος έχει αυτήν τη στιγμή πέντε ιδιωτικά πανεπιστήμια, τρία δημόσια, προσελκύει γύρω στους 30.000 ξένους φοιτητές το χρόνο. Η κατεχόμενη Κύπρος έχει 8 ιδιωτικά πανεπιστήμια και προσελκύουν 80.000 ξένους φοιτητές. Σκεφτείτε, λοιπόν, στην Ελλάδα, με την ιστορία και το κλίμα που έχουμε, πόσους φοιτητές θα μπορούσαμε να έχουμε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία στοχευμένη πολιτική και του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Παιδείας να βοηθήσει τα κολλέγια να προσελκύσουν ξένους φοιτητές».


No comments:

Post a Comment