photo: eurokinissi/αρχειο
Στις 6 Φεβρουαρίου θα ασχοληθεί ο Άρειος Πάγος με την υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο που προσελήφθη στο δημόσιο με πλαστό απολυτήριο δημοτικού.
τρικαλα κορινθιας πως παω
Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα εξετάσει την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο συνήγορός της.
Αν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για να εκδικαστεί εκ νέου.
Το ιστορικό
Η περιπέτεια της καθαρίστριας από τον Βόλο, ξεκίνησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας το 2016 όπου και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης αλλά παρέμεινε ελεύθερη καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησε.
Στις 5 Νοέμβρη όμως το 2018 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Μέρα με την ημέρα οι αντιδράσεις γίνονταν ολοένα και περισσότερες.
Τοποθετήθηκαν επί του θέματος όλα τα κόμματα, τα περισσότερα σωματεία εργαζομένων στην Ελλάδα, υπήρξαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Την υπόθεση ζήτησε να την εξετάσουν ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε στις φυλακές που είχε οδηγηθεί η καθαρίστρια, ενώ τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας αλλά και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.
Με διαδικασίες εξπρές φτάνουμε στις 28 του Νοέμβρη, ημέρα που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας κάνει δεκτή, για λόγους υγείας, την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αναίρεσης που ασκήθηκε στον Άρειο Πάγο.
Από εκείνη την ημέρα η καθαρίστρια είναι ελεύθερη. Πλέον η τύχη της θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, σε πρώτη φάση, από το ανώτατο δικαστήριο.
Οι δηλώσεις της καθαρίστριας
Πριν από λίγες μέρες η καθαρίστρια έλεγε μέσα από τη φυλακή: “Σε χαμόσπιτο έμενα. Τρέχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν. Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…”.
“Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δε μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγνώμη. Να πληρώσω για αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…”
Μάλιστα, όπως περιγράφει η ίδια, εκτός από την ελευθερία της, της στερήθηκαν και… τα ένσημά της! Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, την έσβησαν από τα μητρώα ασφαλισμένων! “Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα”.
Πηγή: eleftheria.gr
σε παιρνω στο τηλεφωνο δημακης
ακολουθος ετυμολογια
No comments:
Post a Comment